Lakseroulade

Denne forret kan laves flere dage før serveringsdagen.

Ingredienser:

200 gram fersk laks, benfri
3 blade husblas (ca. 4,5 gram)
4 spsk creme fraiche 18 %
salt
1 tsk citronsaft
225 gram røget laks i skiver

Fremgangsmåde:
  • Den ferske laks koges ca. 10 minutter. Efter kogning skal laksen afkøles.
  • Husblas sættes i blød i koldt vand. (Følg anvisning på pakken)
  • Den røgede laks lægges lagvis på et stykke bagepapir, så der dannes en firkant ca. 30 cm bred og 15 cm høj.
  • Når den kogte laks er afkølet skal der laves en laksemousse. Laksen findeles med en håndmixer. Den findelte laks tilsættes creme fraîche og der smages til med salt og citron.
  • Den udblødte husblas knues fri for vand og smeltes over vandbad eller i microbølgeovn. (Følg anvisning på pakken) Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.
  • Laksemoussen smørres oven på den røgede laks. (Et lag på ca. 1 cm)
  • Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug bagepapiret til at skubbe med. Når laksen er rullet sammen, foldes bagepapiret omkring lakserouladen så der holdes sammen på denne.
  • Lakserouladen lægges i fryseren og skæres i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse og kan anrettes på fad eller tallerkner. Optøes og er klar til servering. (Skæres ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab)
Serveres med dressing og flutes.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 10 timer
Antal personer 6 pers.