Hyldeblomstdrik

Hyldeblomster springer ud i juni måned. Pluk skærmene og lav den dejligste saft.

Ingredienser:

40 skærme nyudsprungne hyldeblomster
1,5 Liter kogende vand
1200 gram sukker
2 citroner (Økologiske)
1 tsk Atamon

Fremgangsmåde:
  • Blomsterne skylles og lægges i en spand eller skål .
  • Vandet koges og sukker udrøres heri. Atamon tilsættes.
  • Citronerne skylles og skæres i skiver.
  • Sukkervandet hældes over hyldeblomsterne og derefter tilsættes citronskiverne.
  • Saften stilles køligt ca. 5 dage. Der må gerne røres i saften et par gange undervejs.
  • Efter fem dage sies saften. Først gennem en almindelig sigte. Dernæst gennem et fintmasket klæde. (Kaffefilter kan bruges)
  • Saften kommes på flasker (skyllet i Atamon) og opbevares i køleskab. Man kan også fylde saften i plastflasker og nedfryse den til senere brug.
  • Ved servering blandes saften med vand. (1:6) Kom gerne isterninger i samt eventuelt jordbær.
  • Ved opbevaring i køleskab kan saften holde sig 1-2 måneder.
Brug skærme fra træer, der står afsides, så du undgår at brygge saft af trafikos.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 5 dage