Fastelavnsboller

Til fastelavn er det dejligt at kunne overraske med hjemmebagte fastelavnsboller. Du behøver ikke at være nogen mesterbager for at få et godt resultat med denne opskrift, så gå bare i gang.

Ingredienser:

50 gram gær
2½ dl lunkent mælk
125 gram smeltet smør
2 æg
1½ tsk salt
2 tsk sukker
500 gram hvedemel
Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
Glasur:
100 gram flormelis
1 spsk kogende vand
2 spsk cacao

Fremgangsmåde:
  • Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
  • Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
  • Kagecremen laves mens dejen hæver. Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)
  • Dejen slås ned og deles i to kugler.
  • Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 40x40 cm. Denne deles i ca. 8 små firkanter. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovn ved 225° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  • Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.
  • Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 2 timer
Antal personer 16 pers.