Gufkage med æbler

Har du æbler og marcipan tilovers efter f.eks jul, så prøv denne dejlige kage, der luner i en kold og mørk tid.

Ingredienser:

50 gram gær
1½ dl lunkent vand
1½ tsk salt
2 tsk sukker
125 gram smeltet smør
½ kg mel
Fyld:
2 æbler
100 gram smør
4 spsk brun farin
2 tsk kanel
100 gram marcipan

Fremgangsmåde:
  • Gæren udrøres med lunkent vand. Smørret smeltes og røres i. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Æblerne skrælles og skæres i både. Smør røres sammen med brun farin og kanel. Marcipanen skæres i små firkanter.
  • Dejen rulles ud til en firkant på ca. 40x30 cm. Fyldet lægges på midten af dejen med æblerne først, dernæst smørcremen og til sidst marcipan. Dejen lukkes omkring fyldet og kagen pensles med mælk og kan eventuelt pyntes med perlesukker.
  • Bages i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
  • Serveres lun.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1½ time
Antal personer 8 pers.