Flæskesteg

Ingredienser:

1 kg svinekam uden ben med svær og ridset
3 dl vand
3 laurbærblade
1 løg
salt

Fremgangsmåde:
  • Stegen lægges i et ildfast fad eller lille bradepande med sværen opad.
  • Salt kommes ovenpå stegen. Laurbærblade stikkes ned i sværen.
  • Løget pilles og skæres i kvarte og kommes sammen med vand i bunden af stegefadet.
  • Stegen steges i ovn ved 225° i ca. 1½ time. Hold øje med at stegen ikke steges tør for vand i bunden af fadet. Sæt stegetermometer i stegen. Stegen er færdigstegt når den har opnået en centrumtemperatur på 80°
  • Lad stegen hvile i ca. 15 minutter med ovndør på klem.
  • Sovs: Si skyen fra stegen og kom det i en gryde. Ryst mel og vand til en jævning og hæld den i den kogende sky mens der piskes. (Brug evt. maizena til jævning) Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker.
  • Skær sværen af stegen og del den ud enkeltvis. Stegen skæres ud i skiver, ca. ½ cm tykke.
Serveres med kartofler og rødkål.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 2 ½ time
Antal personer 4 pers.