Æbleflæsk

Efterhånden er jeg stødt på mange måder at lave denne traditionelle julespise. Her er min version.

Ingredienser:

200 gram bacon i skiver
500 gram æbler
2 løg
salt
1 spsk brun farin
25 gram margarine

Fremgangsmåde:
  • Æblerne renses, befries for kernehuset og skæres i tynde både. Jeg skræller æblerne, hvis skrællen er meget grov og grim.
  • Løgene pilles og skæres i tern.
  • Løgene kommes på en varm pande, hvor de svitses i margarine
  • Æblerne kommes på panden og steges til de er gyldne. Æblerne må ikke stege til mos.
  • Æblerne smages til med salt og brun farin.
  • Anrettes i et ildfast fad og holdes lune.
  • Bacon steges og anrettes ovenpå æblerne. (Bacon kan steges i ovn ved 225° i ca. 10 minutter.)

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer 4 pers.