Ris à l'amande

Det er en god ide at koge grøden dagen før anvendelse. På denne måde er man fri for at stå og vente på, at grøden afkøles.

Ingredienser:

65 gram grødris
½ liter letmælk
50 gram mandler
2 spsk sukker
korn fra en stang vanille
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
  • Mælken bringes i kog i en gryde. Grødrisen hældes i, mens der røres rundt.
  • Der dæmpes for varmen, og lægges låg på gryden.
  • Grøden koges ved svag varme i ca. 50 minutter. Af og til skal der røres i gryden, så grynene ikke brænder fast.
  • Grøden sættes til afkøling.
  • Mandlerne smuttes og hakkes fint. Husk at gemme en hel mandel, hvis der skal ledes efter mandel til mandelgave. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud med en skarp kniv.
  • Den kolde grød røres med mandler, sukker og korn fra vanillen.
  • Fløden piskes til skum, og vendes i grøden. Smages til, og er klar til servering.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer 4 pers.