Kærnemælkskoldskål

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker eller vanille fra en halv stang
1 liter kærnemælk
½ citron
Kammerjunker eller smørristede havregryn

Fremgangsmåde:
  • Æg, sukker og vanille piskes sammen til en luftig masse.
  • Kærnemælk tilsættes under omrøring.
  • Der smages til med citronsaft.
  • Koldskålen sættes i køleskab indtil servering.
  • Serveres med kammerjunker eller smørristede havregryn.
Tip: Prøv at tilsætte 2½ dL piskefløde inden koldskålen sættes i køleskabet. Hvis der piskes skum af fløden inden den tilsættes, bliver koldskålen mere cremet; tilsættes fløden uden at blive pisket, får man bare den gode smag.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer 4 pers.