Pizza

Denne opskrift på pizza er let at gå til. Ved at erstatte skinke og peberfrugt med det fyld du bedst kan lide, kan du let lave din egen favoritpizza.

Ingredienser:

25 gram gær
1½ dl lunkent vand
1 spsk olie
½ tsk salt
200 gram hvedemel
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater
1 ds tomatpure
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
2 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk paprika
½ tsk salt
frisk kværnet peber
Fyld:
150 gram revet mozarellaost
200 gram skinke i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler

Fremgangsmåde:
  • Gæren røres ud i lunkent vand i en skål. Olie, salt og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen, og dækkes med et fugtigt klæde.
  • Dejen skal hæve et lunt sted i ca. 40 minutter, til den har nået dobbelt størelse.
  • Flåede tomater, tomatpure og krydderier blandes i en skål. Løgene pilles, snittes fint og tilsættes.
  • Den grønne peberfrugt skylles, befries for kernehuset og skæres i strimler. Den kogte skinke skæres i strimler. (Kan evt. købes i strimler)
  • Efter dejen har hævet, tages den ud på et meldrysset bord og æltes igennem. Derefter rulles dejen ud til en rund plade.
  • Pizzadejen kommes over på en bageplade beklædt med bagepapir. (Fold dejen let sammen, så er det lettere at få den over på bagepladen.)
  • Tomatsaucen fordelses på pizzabunden. Herpå lægges skinke og peberfrugt i strimler. Sidst drysses der mozzarellaost ovenpå pizzaen.
  • Pizzaen bages i ovn i ca. 25 minutter ved 200°.
Serveres med grøn salat eller tomatsalat.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1½ time
Antal personer 4 pers.