Dampede rødspættefiletter med fyld

Ingredienser:

600 gram rødspættefiletter
100 gram fersk laks
2 citroner
2 dl hvidvin
1 kvist frisk dild
salt, peber

Fremgangsmåde:
  • Laksen befries for eventuelle ben og skind. Hakkes fint på blender, og tilsættes salt og citronsaft af en halv citron.
  • Der kommes ca. 1 spsk laksemousse på hver rødspættefilet og de rulles sammen omkring fyldet.
  • Lægges i en ildfast fad med lukningen nedad.
  • Dild og citonskiver (fra en hel citron) kommes ovenpå fiskerullerne.
  • Hvidvinen og citronsaft fra den anden halve citron kommes ved fisken, og der krydres med salt og peber.
  • Fadet dækkes med folie og fisken dampes i ovn ved 170° i ca. 20 minutter.
Til de dampede rødspættefiletter kan der serveres urtedampede kartofler og hvidvinssauce. Rødspætterullerne egner sig også godt til en kold anretning serveret med en kold dilddressing.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1 time
Antal personer 4 pers.