Jespers pastasalat

Ingredienser:

300 gram pastaskruer
1 stk. peberfrugt
2 stk. gulerødder
1 stk. rødløg
3 stk. soltørrede tomater
Dressing:
2 spsk olie
1 spsk balsamico eddike
1 spsk vand
salt
peber
15 gram pinjekerner

Fremgangsmåde:
  • Pastaskruerne koges i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Efter kogning kommes pastaen i en sigte og afkøles under den kolde hane.
  • Soltørrede tomater lægges i blød i koldt vand.
  • Gulerødder renses og skrælles. Skæres i tynde strimler.
  • Peberfrugt renses og befries for kernehus. Skæres i tynde strimler.
  • Rødløg pilles og skæres i tern.
  • De soltørrede tomater tages op fra vandet og skæres i tynde strimler.
  • Den kolde pasta og de fintsnittede grøntsager kommes i en skål og blandes.
  • Dressingen blandes og hældes henover.
  • Pinjekerner ristes på en varm og tør pande til de er gyldne. Lægges til afkøling på et stykke køkkenrulle.
  • Pinjekerner drysses over pastasalaten umiddelbart før serveringen. De må ikke opbevares i køleskab eller tilsættes pastaen for tidligt, da de ellers bliver bløde og kedelige.
Vil man lave lidt græsk inspireret mad, ville feta og/eller sorte stenfrie oliven smage dejligt i denne pastasalat.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer 4 pers.