Let porretærte

Ingredienser:

200 gram hvedemel
½ tsk salt
100 gram smør
2 spsk vand
(Eller færdigkøbte butterdejsplader.)
Fyld:
4 store porrer
1 løg
3 æg
200 gram hytteost
1 tsk salt
2 tsk oregano
1 tsk merian
½ tsk peber
100 gram revet ost

Fremgangsmåde:
  • Hvedemel og salt blandes.
  • Smørret smuldres i melet og dejen samles med vand.
  • Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, og der stikkes med en gaffel i dejen.
  • Tærtebunden forbages ved 20° i ca. 10 minutter.
  • Hvis du bruger butterdej, skal det ikke forbages. Følg i øvrigt anvisning på pakken.
  • Porrerne renses og skæres i skiver.
  • Løget pilles og skæres i tern.
  • Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtedej.
  • Æggene piskes sammen med hytteost og krydderier.
  • Æggemassen hældes over tærtefyldet, og der drysses med den revne ost.
  • Tærten bages i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
Hvis man synes der mangler lidt kød i retten, kan man med fordel komme 100 gram bacon eller kogt skinke i tærten. Tærten serveres med en grøn salat.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1½ time
Antal personer 4 pers.