Gode boller

Ingredienser:

2½ dl vand
2½ dl mælk
2 dl A-38
1 tsk sukker
1 tsk salt
600 gram hvedemel
50 gram gær

Fremgangsmåde:
  • Mælk og vand lunes. Heri udrøres gær.
  • A-38 tilsættes.
  • Salt og sukker tilsættes. Melet kommes i lidt efter lidt til dejen hænger sammen.
  • Hvis man vil bruge bollerne som madbrød tilsættes krydderi efter smag (evt. oregano).
  • Dejen hæver et lunt sted i ca. 40 minutter.
  • Dejen formes til boller og efterhæver i ca. 30 minutter.
  • Pensles med mælk og bages i ovn ved 170° i ca. 20 minutter.
Som krydderi kan der tilsættes oregano, basilikum, timian, soltørrede tomater eller oliven.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1½ time
Antal personer 4 pers.