Tunmousse

Ingredienser:

2 dåser tun i vand
2 kogte æg
1 løg
1½ dl creme fraiche 9%
1 knivspids sennep
salt
peber
citronsaft
3 blade husblas
Pynt: rejer og dild.

Fremgangsmåde:
  • Gelantinen skilles og sættes i blød i koldt vand.
  • Æggene koges i ca. 9 minutter til de er hårdkogte. Nedkøles, pilles og deles begge veje i en æggedeler, så ægget skæres i fine tern.
  • Tunen drænes for vand.
  • Tun, creme fraiche, kvarg og æggene piskes godt sammen med en håndmixer (eller blendes i en blender).
  • Salt, peber og citronsaft tilsættes.
  • Gelantinen tages op fra vandet og knuges fri for vand. Smeltes over vandbad eller i microovn i ca. 15 sekunder på fuld effekt. (Varierer fra ovn til ovn, så prøv dig frem)
  • Gelantines afkøles let, til den er håndvarm og røres i tunmassen.
  • Tunmoussen kommes i en springform eller egnet serveringsfad, og stilles i køleskab til den er stivnet, ca. 2 timer.
  • Før servering pyntes tunmoussen med rejer og dild.
  • Hvis du anretter tunmoussen på tallerken, kan den serveres med fintsnittet iceberg i bunden af tallerknen, og to skiver tunmousse ovenpå. Pyntet med tomatbåde rundt omkring og rejer og dild ovenpå moussen. Et godt brød eller flute serveres hertil.
I en fedtfattig version kan creme fraiche erstattes med A-38 og æggeblommerne undlades.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 3 timer
Antal personer 4 pers.