Orientalsk gryderet

Her er et forslag til en dansk version af orientalsk gryderet. Jeg har valgt de grøntsager jeg holder mest af. Disse kan varieres efter smag. F.eks. kunne man tilsætte bønnespirer lige umiddelbart før servering, hvilket giver en helt karakteristisk smag.

Ingredienser:

400 gram kyllingefilet i strimler
1 løg
1 bakke champignon
3 store gulerødder
1 squash
1 rød peberfrugt
2 spsk karry
salt
peber
1 dåse kokosmælk
1 spsk olie
½ liter vand
paprika
3 spsk brun farin

Fremgangsmåde:
  • Kyllingefilleterne skæres i strimler og brunes i olie i en gryde.
  • Løget pilles, skæres i tern og kommes i gryden sammen med kyllingefilleterne.
  • Karry tilsættes og svitser med. Tilsæt eventuelt 1 dl vand, så kød og løg ikke brænder fast.
  • Når karryen har afgivet smagstoffer og kødet har fået farve tilsættes yderligere ½ liter vand.
  • Champignon renses, skæres i skiver og tilsættes.
  • Gulerødder skrælles og skæres i skiver, og squashen skylles og skæres i tern. Grøntsagerne tilsættes retten.
  • Peberfrugten renses, befries for kernehuset og skylles. Skæres herefter i strimler og tilsættes retten.
  • Kokosmælken tilsættes. (Det er en god ide, at ryste dåsen før den åbnes, så mælken ikke er klumpet.)
  • Retten simrer i ca. 15 minuter
  • Inden servering smages retten til med paprika, salt og peber og brun farin.
Gryderetten serveres med ris. Hertil vil jeg anbefale basmatiris, da jeg synes de smager bedst. (Husk at følge anvisningen på pakken)

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer 4 pers.