Jordbærdessert

Ingredienser:

500 gram friske jordbær
125 gram makroner
3 tsk god balsamicoeddike
4 stk. pasteuriseret æggeblommer
4 spsk flormelis
¼ liter piskefløde
100 gram marcipan

Fremgangsmåde:
  • Makronerne knuses og lægges i et fad.
  • Balsamicoeddike hældes over.
  • Jordbær renses og skæres i skiver og lægges henover makronerne. Husk at gemme nogle bær til pynt.
  • Æggeblommer og flormelis piskes med en håndmixer til det bliver hvidt.
  • Marcipanen rives fint og tilsættes æggemassen.
  • Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i æggemassen.
  • Cremen fordeles over jordbærrene.
  • Dessserten stilles i køleskab, hvor den skal trække ca. 3 timer før servering.
  • Umiddelbart før serveringen kan desserten pyntes med jordbær og/eller groft revet chokolade.
Tip: Jordbærene kan erstattes med hindbær, blommer eller brombær. Man skal bare udelade at tilsætte balsamicoeddike.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer 4 pers.

Energifordeling:
Fedt:63%
Protein:7%
Kulhydrat:30%